sökes: brinnande däck och flådd anka.

Igår small det, som sagt. Min lilla grupp kammade hem silver! Näst bästa uppslaget av totalt tvåhundra stycken. Hur bra? Så jäkla smutt. Vi shottade champagne, käkade piroger och skakade hand med reklamfolk. Rummet började snurra runt 22-tiden och när jag ramlade i säng strax innan tolv hade jag ändå varit igång i åtta timmar... Det gick bättre än förväntat att gå upp imorse och mötet med Fotografiska gav ytterligare inspiration till vår reklamfilm. Ni kan få ett litet smakprov på vad den ska innehålla: en död anka, (flådd) en soldat, ett brinnande däck och två dansande män. Hojta till om ni kan bidra med något av detta!

plats två av tvåhundra!

möten-mingel-skriva

Ikväll smäller det! Mingel och prisutdelning på Rival från klockan 17.00 och innan dess blir det skumpa och jordgubbar i plugget. I alla fall för mig och Sofi, vi lyxar till det. Precis som Lidl. Bonniers uppslagstävling ska avgöras, ni minns? Vi har ju två bidrag som är nominerade (av trettiosex) så det blir spännande.

Har skrivit synopsis och karaktärsbeskrivningar hela dagen i projektet om teveserien. Vince Våning heter vår idé och om ni (vi) har tur kanske den visas på teve inom några år. Hur coolt vore inte det?!

Imorgon är det dags för PPM-möte med Fotografiska. Där ska vi presentera hela idén om hur vi vill att reklamfilmen för dem ska se ut. Det känns som att vi äntligen har kommit fram till något bra. Kanske till och med mycket bra. Allt beror på slutresultatet, om det kan bli så snyggt som det är i tanken.

för eller emot?

Hetsiga diskussioner i klassrummet om alkohol och droger just nu. För marijuana, emot systembolaget... Argumenten flödar och jag har lagt mig i lä ett tag. Det är inte ofta det händer. Jag deltar ofta i hetsiga diskussioner för att jag tycker det är intressant och givande. Ibland måste jag dock öva på att lyssna, vilket jag gör nu. Jag är inte så väldigt påläst om droger så det passar sig nog bättre att lyssna. Och googla. Eftermiddagens föreläsning är inställd så istället blir det plugg i skolan tills det att Johan ska firas med en drink på Riche. Bra dag, planerar att få undan de flesta uppgifter som ligger i pipen. NU KÖR VI.

i love you more




sök till min kurs

Som jag trodde, helgen levererade! Hade bästa kvällen på länge igår. Jag och killen bjöd över ett gäng fina typer och tillsammans drack vi och käkade lite smått. Det började med lite barnkalas vid 17-tiden och slutade med en dimmig natt ute på stan.


Idag har vi förlorat en timme men jag skulle gissat på att den timmen ändå inte var något att ha. Jag hade förmodligen slagit i huvudet eller bitit mig i tungan. Är därför glad att den försvann, såklart. (Någon som vill söka till mig kurs "Att tänka positivt"? Hör av er via mail. Smakprov)

huvudbry!

Vi har en massa bra idéer för vår reklamfilm, nu gäller det bara att bestämma sig för en! Jag är som en seriefigur, det kliar i mitt huvud när jag tänker för mycket. Snart är hela hårbotten sårig :(

Efter plugget bär det av till Holy Diver för lite öl och mingel! Det känns i magen att denna helg kommer bli grym.

när man beställer kaffe på malmen får man en mjölkshot på köpet!



vad att göra?

Det händer för lite! Visst, vi har synopsis-inlämning imorgon för vår reklamfilm. Och ja, den ska vara helt klar om två veckor, assnygg och slipad. Okej, vi ska skriva manus för en teveserie och ta fram massa annat kring den. Jag ska börja blogga på en inredningssida, göra en annons för Yrkeshögskolan och skriva ett uppslag om kreativitet. MEN det är för lite. Det måste hända nåt nytt! Rastlösa själ! Vad ska jag ta mig an nu?

här sitter jag i fred.



planerade toabesök

Morning! Redan torsdag alltså? Crazyness. Har hela dagen samt morgondagen planerad in i minsta detalj. Det är mycket som ska hinnas med och istället för att känna mig förvirrad över när allt ska hinna ske, har jag skrivit en lång lista. Vissa kanske tycker att man borde vara stressad över en lång lista med todo-stuff men jag tycker bara det är skönt. Speciellt eftersom att det bara är roliga saker. Man slipper tänka liksom. Bara att rikta blicken ner mot den lilla lappen. "14.30, okej då var det dags för toabesök". Så jäkla bra.

listigt

SENASTE


Låt du hörde: They don't really care about us. Michael Jackson sjöng.

Film du såg: The Game.

Mat du åt: Vaniljyoghurt med flingor och lite frukt.

Kram: Martin

Puss: Sandra

Känslan: "Mmm gott"! När jag åt yoghurten ni vet.

Resa: Tjejresan till Spanien i somras.

Person du träffade: Anna och Finken, vi skildes åt vid tuben efter skolan.

Personen du pratade i telefon med: En säljare från Balance.

Personen du fick sms av: Cissi

Gången du åt 7-eleven korv: Oj. Har nog aldrig gjort det?

Gången du var utomhus: En halvtimme sen tyyyyp.

Gången hela din familj åt middag tillsammans: 6 mars, då firade vi min födelsedag.

Saken du köpte: Keso och två tomater igår. Storshopping.

 

ALLMÄNT


Ska bli skoj: Att börja praktisera!

Sparar till: Smögen och en utlandsresa i sommar.

Pålägg som gäller: Ost och salami.

Önskar att jag var bättre på: Att sjunga.

Dagens dryck: Vatten. Det enda alkoholfria jag dricker =)

Vad saknar du: Värmen.

Tre band/artister: Sister Hazel, Michael Jackson och Maria Mena.

Vad har du gjort idag: Varit på Fotografiska och i skolan.

Brukar du svära mycket: Njä, tror inte det. Vet inte?

Hur tidigt stiger du upp: Mellan sju och halv åtta.

Vad ska du göra ikväll: Träna, äta middag och sen är det teven som gäller; Sveriges Mästerkock och BB!

Hur många timmar sover du per natt: Åtta ungefär.

Vad är det för veckodag: Onsdag.

Bästa saken som hände mig förra sommaren: Beslutet att flytta till eget.

Favoritplagg i garderoben just nu: Mina blå jeans från Cheap Monday.

Byxa eller kjol: Byxor.

Senast utlästa bok: Jenna Jamesons.

Mig själv med tre ord (just nu): Tillfreds, förväntansfull och kissnödig.

Jag tränar: På SATS. Helst dans.

Jag ville bli när jag var liten: Balettdansös och målare.


jag missar en massa!

De flesta av mina tjejkompisar pluggar utanför Stockholm. De är utspridda över landet och idag har vårt gäng representanter i de flesta studentstäder. I tre år har vi levt separerade och endast haft dagarna kring jul och veckorna under sommaren tillsammans. Den saken i sig är egentligen inte speciellt jobbigt. Varje gång vi ses är det som vanligt. Ni vet. Som om vi sågs förra veckan. Men även om känslan är så, stämmer inte verkligheten överrens. Jag grämer mig över att jag missar mina vänners liv! Jag har bara träffat Evas pojkvän några enstaka gånger och jag har inget ansikte på killen som Nina var (är?) intresserad av i julas. Hur går det till på de där sittningarna och nationerna egentligen? Det är mycket som går mig förbi när jag inte bor i samma stad som mina vänner och jag tycker inte om det.

 

Har egentligen mer att säga om detta, men sängen kallar. En annan dag.


Puss


pig som en gris och hungrig som vargen.

Lite piggare och hungrig som den hungrigaste vargen i skogen. Tänk er. Har skrivit en to do-list som ska prickas av under kvällen och där står bland annat ännu ett blogginlägg. Har nämligen en grej jag vill skriva om, så stay updated (om ni vill)! Hörz.

40 min innan

Det ser ut som att jag ska ge någon på käften, men jag försöker faktiskt visa mina muskler genom underställströjan. Försöker intala mig att jag är stark idag, men fan jag känner mig som en degklump. Skulle så gärna lägga mig på soffan och läsa min nya bok. Men no no. Ut i spåret ska jag, ut i FRISKA LUFTEN jajamen! Om fyrtio minuter kommer jag känna mig stark och pigg. Till dess lever jag på den vetskapen. Nu: på med vindjackan och i med lurarna. Akon får äran att göra mig sällskap idag!


belöningen


Först...



... och sen!

dagens fråga: lever pastejen?

-


här har jag dansat på bord, druckit shots i köket och gått på blind date.


Nu har jag suttit i en timme och skrivit på texten som ska beskriva en speciell plats i Stockholm, ni vet. Jag funderade på att skriva om Soap bar först. Ett ställe som jag besökt ganska så frekvent i tre års tid. Här har jag dansat på bord, druckit shots i köket och gått på blind date. Här har jag lyssnat på dörrvakternas livsberättelser och här såg jag min pojkvän för första gången. Det är ett ställe som jag ofta återvänder till och som jag alltid har väldigt roligt på. Det känns töntigt att beskriva det som "ett andra hem", men lite så känns det.

en sommarnatt med två fina tjejer.

Dock beskrev jag inte Soap som mitt speciella ställe i texten. Inte heller våra barndomsställen i Täby, som jag lätt skulle kunna skriva en bok om. Istället beskrev jag en plats som ger mig mer energi än jag förbrukar där och som alltid leder mig fram till Stallmästargården och nya insikter.

Idag är jag ledig och tänkte springa mest hela dagen. Först till Tekniska Högskolan från Solna (5,6 km), sen från Viggbyholms station hem till mig (1,3 km) och därefter hem till mamma från mig (4,4 km). Varför? Because it's spring out there!

:-)

Det pirrar i hela min kropp idag! Efter en skön start på morgonen med brakfrukost och sol på balkongen, är det dags för en promenad. Ikväll ska jag skriva en massa och mysa med världens finaste kille. Love life en dag som denna.

genius loci (platsens magi)

Jag har fått en uppgift i skolan som ser ut på följande sätt:

Jag vill att ni beskriver, utan att namnge platsen, ett ställe/en plats i Stockholm (utomhus/inomhus) En plats som för er betyder något speciellt, som har en särskild magi. Kanske har något hänt just här, nyligen eller för länge sen. Kanske är det en plats som ni återkommer till; den skänker er styrka, tröst, skönhet. En känsla av något utöver det vardagliga. Berätta personligt om denna plats! Försök att i ord ringa in, fånga denna genius loci!




Någon som kan gissa vilken plats jag tänkte skriva om?

jag är red för dig

Ingen träning idag inte. Gick upp för alla sex trappor som ledde upp till företaget "A plus M" som vi besökte idag. Alla andra åkte hiss. Denna bestigning fick mig att inse att kroppen inte är i form idag. Det blir till att vila upp mig nu, för att komma ut pigg och glad på andra sidan helgen!


just nu.


TGIF

Jag är uppe och vaken men inte alls redo att kicka igång fredagen. Huvudet är tungt och kroppen stretar emot när jag försöker knöla ner den i träningskläderna. En timme har jag försökt nu men ger upp. Skippar morgonträningen och hoppas på att energin återvänder under dagen, för i så fall blir det några kilometer på löpbandet innan det blir helg på riktigt.

Det var kul att spana på vernissagen igår. Vissa bidrag var grymma medan andra... ja, det kändes bra att man inte var sämst om man säger så. Vi käkade på TGIF och fortsatte kvällen med soffhäng och vin med fina människor.

Nu ska jag dra på Nyhetsmorgon och äta lite frukost. Lediga fredagsförmiddagar är just nu på min top10-lista.

48 h's vernissage

Hänger i skolan i väntan på att bege mig till Kungsträdgården med tre snygga tjejer. Ikväll blir det skumpa, middag och 48 h's vernissage. Alltså det är inte en fyrtioåttatimmars-vernissage utan vi ska kika på alla bidrag som skickades in till tävlingen. Snart är det helg och snart är det vår och snart fyller jag trettio. Sjukt vad tiden går fort, jag hänger knappt med. Men det betyder att man har kul har jag hört? I så fall ska man väl inte klaga.

supereffekter

Det blev en lång promenad runt Solna istället. Var trött innan och tänkte att lite motion i solen skulle göra mig piggare, men icke. Jag är näst intill död. Har väldigt få skoluppgifter vilket jag tackar gud (och lärarna) för. Tänkte plöja igenom några Big Brother-avsnitt som jag missat den senaste veckan. Och kanske sova lite innan det är dags för middag?

Orkade knappt hålla ögonen öppna, så jag fuskade lite med supereffekter...


tss dag.

HEJ. I'm back. Efter 48 mycket intensiva timmar fick vi ihop ett bidrag som vi gillade men som tyvärr inte bar oss ända fram till vinst. Men annars gick det riktigt bra för skolan över lag, då tre av fyra priser gick till en från Forsbergs. Då blir man stolt som tuppen såklart. Annars har jag väl mest försökt återhämta mig på bästa sätt, efter tävlingen och festen i lördags. Har firat killens födelsedag också och påbörjat ett nytt projekt som ska mynna ut i en proffsig (?) reklamfilm. Träffade nya gruppen igår och jag är positiv som vanligt och tror att det kommer gå kalasbra. Hamnade visst hemma nu, efter en förmiddag på byrån Locomotiv där vi drack kaffe och snackade om bland annat copyns plats i reklamgänget. Har nu fått i min lite lunch och funderar på att ta en runda i Hagaparken... Men bra, nu är ni up to date om mitt liv för tillfället. Bjussar på en snygg bild också. Jag ser ut som ett djur. Vet dock inte vilket...?


On the bus

Det svider i mina ögon. Undrar varför jag inte druckit mer vatten idag. Och det där kokta ägget som jag var så säker på skulle slinka ner som mellis, varför ligger det kvar orört i väskan? Jag är trött som fan just nu men också sjukt nöjd och stolt över vad vi lyckats prestera under dessa timmar. Lite sömn på det här bara, så kirrar vi resten imorgon bitti! Fridens.

KBK!

Ni undrar hur det går för oss? Jo tack. Bra. Med kaffe på bordet och lite Regina Spektor i högtalarna trevar vi oss fram mot en lösning. Kanske är vi något genialiskt på spåret, kanske siktar vi åt fanders. Ingen som vet, ingen som vet. Men det är väl just det som är charmen med detta kreativa påfund? Vi kör tills det att vi kommit i mål. Sen om det är motståndarnas eller vårt eget... ja det återstår att se.



pepp!

Med frukost i magen känner jag mig väldigt redo att ta mig an en lång och viktig dag. Ska möta gruppen på cafét borta vid skolan om en timme och sen drar vi igång operation: skapa en vinnarannons. LYCKA TILL TILL OSS!


STARTSKOTTET HAR GÅTT

48h har dragit igång! Vi jobbar på mot vinst och jag har hamnat i en grym grupp. Är just nu hemma hos en av tjejerna och brainstormar. Jag har bakat och nu dricker vi kaffe. Denna kväll kommer gå åt till att lära känna varandra, lära känna vår målgrupp och förstå briefen. Sen har vi en och en halv dag på oss att få klart resten. Sömn är överskattat, visst?


tjugotre barre idag!


senaste tiden:

Jag har sprungit mina första kilometer i Hagaparken för i år, skrivit två japanska dikter och fått tag i ett spännande skrivprojekt. Jag har njutit av afternoon tea på Hotel Diplomat och promenerat till Solna därifrån. Jag har skadat min tå och blivit lite halt. Jag har ätit födelsedagsmiddag med min familj och sett 'Hämnden' med Persbrandt (se den!) Jag har bakat ett asgott bröd på bara ägg och färskost och betalat många tusenlappar till min utbildning. Jag har tagit ett mycket gött beslut ang min boendesituation, ätit våfflor och just nu lever jag min sista dag som tjugotvå.


kokbok för retards?

Okej, alltså jag älskar ju mat. Och så älskar jag att ta bilder på mat. Varför vet jag inte riktigt. Jag gör ju liksom ingenting med dem, förutom att lägga in dem i "mat"-mappen på datorn. Vad gör man med fina matbilder egentligen? Startar en matblogg? Säljer bilderna till kokböcker?

Alla blir ju dock inte supersmakliga. Som bilden nedan till exempel. Jag undrar verkligen vad jag tänkte när jag knäppte av den här... Undrar om någon skulle kunna publicera den i sin kokbok? Tveksamt va. Men kanske om tjugotusen kronor medföljde? Nja, fortfarande ytterst tveksamt.



Ps. Haha, som om en kokbok skulle skriva ut ett recept på hur man 'lagar' finncrisp med ost och prosciutto. Kokbok för retards i så fall.

busy living life

Dålig närvaro här, livet kom visst emellan.
Men håll till godo mina vänner, jag återkommer inom kort.
Ska bara kramas lite med familjen först!


andreas aka anna.

Visst kan man inte tro att Anna föddes som pojke? Sjukt bra fixat ju.




inte er vår, vår vår

Att höra någon skrika "det regnar!" på så sätt att det låter som att det faller ner tillsammans med lösningen på alla möjliga världsproblem, upplever man inte speciellt ofta. Mer troligt i afrikanska länder kanske, där rent vatten inte växer på träd (eh). Då kan det ju faktiskt ses som en räddning på många problem. Men här hemma i Svea händer det inte allt för ofta. Men idag. Jag har aldrig hört någon vara så exalterad och lycklig över regn! Sandra skrek ut det över hela skolan och förmodligen halva Södermalm.

- Det regnar! Det regnar! Nu är våren här!!!!!!!!!!!!

Så ikväll ska jag fira att våren är kommen. Med kött, bea och rödtjut. Wonderful ju.

frågor på det?

Det är många som undrar var jag vill jobba när jag är klar med min utbildning. Det är väl förmodligen såna som inte är helt på det klara med vad en copywriter är. Jag vill jobba på en byrå, det är mitt och de flesta andra copowriters mål. Är därför mycket glad över att äntligen fått en praktikplats! Kommer nog lära mig massor.


om ni undrar vad jag önskar mig när jag fyller år...


tidernas bästa tv-serie är påkommen! (ok, vi bortser från att vi befinner oss i "storhetsvansinnets fas")


Idag påbörjade vi ett nytt projekt som ska pågå i nästan fem veckor. I grupper ska vi skapa en tv-serie, där allt ifrån miljö, karaktärer och dramaturgi skall bestämmas. Likså huvudkaraktär, antagonist och sidekick. Jag och Sofi saknade våra två ad-kompanjoner men klarade oss alldeles galant själva, då vi kan ha kommit på tidernas bästa tv-serie. Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska spotta ut rena kläder, sen ska jag sova. Åhå vad jag ska sova.

självförakt.

Jag tappade mitt busskort, kontokort och träningskort igår. Drömde inatt att jag hittade allt och blev om möjligt ännu mer förbannad när jag vaknade. Jag föraktar mig själv när jag gör sånt här. Jag tycker att jag är världens sämsta människa som inte kan hålla koll på mina grejer. Hur svårt ska det va liksom? Hade så sjukt mycket hellre lagt tvåtusen spänn på en solresa i sommar. Eller ett par nya skor eller en jävla massa choklad. Ångest på den.

RSS 2.0