tillbakablick: marbella.











2. Min första kärlek

Jag minns min första kärlek så väl. Han heter Jesper och vi gick på samma dagis. Han var inte som de andra pojkarna och kanske var det också därför han fångade mitt intresse. Det hände inte sällan att han slog de andra dagisbarnen i huvudet med plastdinosaurier, kastade duplobitar runt omkring sig och käkade sand. Han var väldigt speciell, Jesper. Det var inte många som tyckte om honom, vilket kanske är helt förståeligt om man fått en förhistorisk jätteödla i skallen av vederbörande. Jag utsattes dock aldrig för misshandel av Jesper. Vet inte riktigt varför, men jag tror att han tyckte om mig. När han fyllde år, fick jag hedersplatsen bredvid. Om jag blev förtjust? Så klart. I mina tidigare dagar (någon gång innan tionde födelsedagen) skrev jag dikter om Jesper. I en "tjerleksbok" gjord av min, Eva och Nina i första klass ritade jag bilder av mig och han, där vi satt på en parkbänk och pussades (önskedröm). Idag har jag gått vidare men någonting som jag lärt mig på vägen, är att kärlek känns precis lika mycket för en sjuåring som för ett tjugotvååring.

överraskning?

Visst blir man glad av spontana presenter?


Sen att de är från en själv spelar mindre roll.

pysseldag.

Vår lärare, som vi skulle haft hela dagen, har tydligen fått vinterkräksjukan. Stackars henne. Dock rätt skönt för oss som har hur mycket annat som helst att göra. Nu sitter jag till exempel och googlar på hur man viker en rektangulär ask. Sen ska jag göra en moodboard om Tomas Dileva, Carola, Gordon Ramsy och Anna Anka. Om jag hinner, så ska jag läsa en novell och göra några julkort också.

Varför känns det som att jag går på dagis igen?

bok med hänglås.

Nu ska jag stänga ner burken och öppna upp min bok. Den bok där alla hemligheter skrivs ner. Alla tankar som snurrar runt i hjärnan likt en flugsvärm och alla känslor som ännu inte blivit sammankopplade med ord. (Försökte låta lite överdrivet cheesy men fan det är ju precis så det är) Jag älskar mina dagböcker, det kan vara det mest värdefulla jag äger. Jag skulle vilja högläsa ur dem någon gång när jag blivit äldre. Eller, vill jag det? Förmodligen kommer det kännas som om jag skrev det bara några veckor tidigare, fast det gått flera decennier. Vissa saker bevaras kanske bäst i en stängt bok? En del känslor kanske är menade att endast ta form med röd tusch på vitt papper?

1. en presentation om mig.

Eftersom att jag postade ett långt inlägg för bara ett par dagar sedan, som beskrev mig rätt så detaljerat så tänkte jag göra en fuling. Jag tänker leva på gamla meriter och använda det inlägget som presentationen om mig själv.


get to know me!

Jag kommer att besvara följande frågor i separata inlägg från och med... nu!


Dag 01 – En presentation om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – En önskelista
Dag 15 – Dagens tre tips
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Ett barndomsminne
Dag 18 – Mitt hem
Dag 19 – Favoritmusik
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – En kväll jag minns
Dag 22 – Mina dåliga sidor
Dag 23 – Det här är jag bra på
Dag 24 – En resa
Dag 25 – En första...
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – I mitt kylskåp
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 30 – Mina drömmar

dagens visa.


sol, så jag är glad.

Har ingen tid att skriva just nu. Ska in och presentera vårt första utkast för reklamfilmen om ett par minuter... Jessica i GD1 har bakat lussebullar till alla och jag tackar och tar emot, såklart. Slänger in en bild på mig och två tjejer som jag saknar. Här ligger vi på Smögenbron och mår gött, som ni ser.




advent, den första!

Äntligen! Jag är ett freak när det kommer till julen. I liksom love it. Och nu är den här och jag är såklart glad som en liten råtta som hittat en bit ost. (skulle i och för sig bli glad om jag hittade ost.) Igår var jag på julmarknad (konstfack) och idag har jag bakat lussebullar. Nu är jag astrött i min kropp som har tränat två gånger denna helg. En liten motreaktion till utekvällarna som brukar ha sina inbokade kvällar dessa veckodagar. Bytet känns riktigt bra, må jag säga! Ja tack träningsvärk, nej tack bakfylla. Hej nya liv... for a while :)

Dagens julbak

självporträtt.

Säg att du får en skrivuppgift. Säg att du ska formulera meningar av ord som skall agera synonymer för din egen personlighet. Ingen känner dig så bra som du själv, inte sant? En uppgift i det lättaste laget, du som till och med kan skriva. Du vill göra någonting utöver det vanliga, för att sticka ut och för att överraska. Du sätter ribban med hjälp av en takstege och försöker tänka milslängder utanför den där lådan där ”stucked in the middle” stämplas i din panna med feta röda bokstäver. Jag kan förstå din situation, om man säger så. Det händer ofta att jag drabbas av blockeringar och skrivkramp. Jag skriver fyra meningar och undrar hur det som i mitt huvud skulle kunna liknas med självaste Shakespeares berömda verk, kan ta form likt en nioårig dyslektikers hemläxa. Jag vänder ut och in på orden, staplar dem på varandra, byter plats och raderar.

 

Men om det är någonting jag älskar, så är det just att skriva. Och läsa. Jag kan tycka att texter om mysiga hemmakvällar med dillchips, orgasmgivande maträtter och långa promenader i sommardoftande regn många gånger till och med gör sig bättre på print än i verkliga livet. För visst är det är härligt att kunna nyansera verkligheten och bara lyfta fram det vackra?

 

Jag ser gärna på min tillvaro som en blandning av en romantisk komedi och en actionrulle. Spännande och händelserik, oförutsägbart men med en rejäl dos av sliskig lycka och klatchiga, rappa repliker. Det händer att jag ser tillbaka på min barndom som en endaste lång feel-good-movie. Hur fantastiskt låter inte det? Jag tycker om att tänka på livet i filmformat, med mig själv som producent. Jag är bossen över min egen Trueman show.

 

Lika öppen som jag är för små förändring  i mitt liv, så som att möblera om i lägenheten, ta kontakt med okända människor på fest eller prova nya sortes mineralvatten varje gång jag storhandlar, lika svårt har jag för att bryta vanor eller genomgå större förändringar. Detta betyder bland annat att jag är ett stort fan av traditioner. Jag firar till exempel alltid kanelbullens dag, fettisdagen, ostkakans dag och kladdkakans dag (vänligen bortse från min förkärlek för bakverk i detta sammanhang). En påskafton utan mormors ”kuckelikuande” eller en midsommar utan blomsterplock i tystnad är lika otänkbart som en julafton utan familjen eller en födelsedag utan frukost på sängen.

 

Jag gråter floder när jag flyttar från en bostad och det hugger alltid till i hjärtat när jag ser gamla bilder på mina syskon som bebisar. Om jag får bestämma så ska de alltid få plats i docksängen.

 

Om jag får bestämma ja. Då skulle människor vara mer öppna och vänliga mot varandra och ens favoritlåtar spelas vart man än befann sig. Sjukdomar skulle utrotas, choklad skulle vara nyttigt och jag skulle kunna försörja mig på att skriva fräsiga reklamtexter och vackra skrifter om mysiga hemmakvällar med dillchips.

 



spanar i arkivet.


asvälkommen helg.

Som jag har längtat efter denna kväll! Sitter i en säng utan lakan, de ligger nämligen i tvättmaskinen. Värmeljusen doftar vanilj och Jay sjunger Against all odds för mig. Snart ska jag plocka fram ost och choklad, som blir kvällens middag. Har också (äntligen!!) ätit årets första lussebulle. Hör ni eller? Låter najs? Eh ja. Efter plugg och jobb känns det grymt att ta helg.

trött idag.

Vi har trixat i fotostudion hela morgonen, testat inspelningen av reklamfilmen och skrattat åt hur crappy den blev. Men det känns okej ändå som första utkast. Skönt att ligga steget före, då vi redan skrivit synopsis och manus och även hunnit provfilma. Hehe.
Puss på er som fortfarande fillekringar.



du, efter plugget.

Efter plugget ska vi äntligen ta tag i vårt projekt kring vår kommande julmarknad (kom dit!). När vi är nöjda, tänkte vi belöna oss med ett par glas vin och en middag. Beckmans bjuder på kalas ikväll, Obaren är platsen (kom dit!). Ses. Tja. Puss.

lunch.


en händelse i mitt liv som betytt mycket.

Jag växte upp med min mamma, pappa och lillasyster i Åkersberga. När jag var sju år och min syster skulle fylla sex, skilde sig våra föräldrar. Detta var ingen stor tragedi för oss, då vi inte riktigt förstod innebörden. På dagiset där vi gick, hade vi många vänner och vi trivdes bra. Jag hade dock en ovän. Eller, ovänner var vi väl kanske inte riktigt. Jag tyckte bara inte om henne. Och tro det eller ej, men hon tyckte inte om mig heller (!)


Denice heter hon, precis som min lillasyster. Denice och jag undvek varandra så gott det gick på dagiset, till och med våra fröknar såg till att vi lekte på varsitt håll. Det hände nämligen inte allt för sällan att det blev bråk, då våra vägar korsades... Det är inte ofta i mitt liv som jag träffat människor som jag inte går ihop med. Men Denice är en av dem.

 

Något år efter att våra föräldrar skilt sig, började det snackas lite bland fröknarna på dagiset. En dag fick jag förklarat för mig att min pappa lagat Denices mammas bil... Nathalie åtta år, tycker att detta verkar mycket suspekt och säger att "nej, för pappa kan ingenting om bilar". Vilket både var och är helt sant. Sanningen var att pappa hade börjat dejta Denices mamma.

 

Det var inte många glada miner på tapeten efter att detta läckt ut, kan jag tala om. Det dröjde inte länge innan Denice, hennes lillasyster och deras mamma Cecilia började spendera helgerna hemma hos oss. Halvkul till en början, men snart såg vi inga alternativ än att börja leka med barbiedockorna tillsammans. Vi hade faktiskt roligt ihop och efter ett tag kunde till och med börja tycka om varandra. Efter ett par år blev vi sambos allihopa och våra band knöts ihop ytterligare, då alla vi tjejer blev storasystrar till en liten Philip. Denice började i min klass i mellanstadiet och mina vänner blev hennes. Vi umgicks på fritiden och vi möttes vid frukostbordet på morgonen. Vi hade lektioner ihop och vi syskongnabbades hemma.

 

Vår relation har gått från helvete till himmel och idag är hon en underbar syster och en av mina allra bästa vänner. Snipp snapp snut, så fick sagan ett vackert slut.


todo-listan bli mindre och mindre.

Min kamera på datorn fungerar igen! Skönt, då kan jag stryka besöket hos Apple. Firar detta med en bild. HURRA!

lugn morgon blev stressig morgon.

Innan jag somnade igår, ställde jag alarmet på 06.30. Lite tidigare än jag behövde gå upp egentligen, men då kunde jag ligga kvar i sängen en halvtimme och titta på nyhetsmorgon. Klockan ringde på utsatt tid imorse och jag njöt av att inte behöva stressa upp. Drog på tv4 och vilade ögonlocken. 08.20 vaknade jag igen. Sju minuter innan bussen skulle gå. Kastade i mig frulle, drog på mig en varm tröja (och övriga kläder) och sprang mot bussen. Hann frysa knäna av mig och krocka med en kvinnas armbåge innan jag äntligen anlände till skolan. Tydligen har vi inte vår idépresentation förrän i eftermiddag så tills dess kör vi på eget arbete... Slappt. Längtar tills jag ska svettas på gymmet senare i eftermiddag.
Jag dör snart i detta kalla land :(

ett försök att bli en i gänget.

Vår reklamfilms-grupp heter "blondin och nathalien". Fyra ljushuvuden, och så jag. Är det bra att sticka ut eller är det bättre att smälta in? Kanske ska jag försöka bli en i gänget och go blonde? Jag har letat lite i arkivet nu ikväll, och kan väl så här efteråt konstatera att det nog inte är en sån bra idé ändå... Jag nöjer mig nog med att vara en outsider. Bara jag slipper återvända till pissgula nyanser.


livet som optimist.

Tänk dig att du är sjuk. Ashög feber där du svettas och fryser om vartannat. Tänk dig att du ligger nerbäddad i sängen hela dagen, för att minsta rörelse gör dig andfådd. Det är fredag och hela helgen ligger framför. Självklart tycker du att det känns piss. Du tänker på alla runt omkring dig och kan inte riktigt förstå hur de orkar med att gå upp på morgonen och skutta iväg till jobb å skola å allt vad det är. Själv har du ju knappt ork att stänga av teven. Förut, i dessa situationer, brukade jag alltid tänka att "varför är jag inte sjukt glad när jag är frisk? varför njuter jag inte mer av att kunna ta på mig skorna själv, utan att dö av svettning slash förfrysning?". MEN. Inte nu längre. Vet ni varför? Jo, därför att numera så njuter jag av det. Haha, okej. Det där lät lite wierd. Men till exempel ibland kan jag inbilla mig att jag bara har en arm. Jag sätter mig verkligen in i känslan av att kanske bara ha en vänsterarm och provar på livet som enarmad ett tag. Inte länge, men det räcker med några minuter för att känna att det är rätt osoft. Och sen blir jag extra glad, när jag smakar på faktumet att jag faktiskt har två friska armar som gör som jag vill. För om jag nu någonsin (peppar peppar) blir av med en arm, så vet jag i alla fall att jag njöt och uppskattade tiden då jag hade två. 

inspiration till vår reklamfilm.


g to the r to the a double t to the i and an s in the end.

Nu ska vi fira mammas födelsedag. Hon bjuder på sushi och sen blire äppelkaka och kaffe. Fina rosor har hon fått. Alldeles för få dock. Enligt mig är hon värd alla rosor i världen.


D(esmond)N(athalie)

Nu har vi kommit igång med ett nytt projekt: reklamfilm. Har ju fått öva lite på att skriva manus den senaste veckan och nu är det dags att gå all in. Dagens Nyheter är kunden och i februari nästa år ska deras format på tidningen krympa till hälften (enligt brief) och nu ska vi marknadsföra detta. Har suttit med fillekring hela förmiddagen (säg ja till allt) och nu har vi tagit ut fyra idéer som vi gillar. Nu lämnar jag källaren för lite lunch!

blaj.

Jag har påbörjat ungefär fem olika blogginlägg idag. Inget har publicerats. Som ni ser. Förutom det här då. Det minst intressanta. Så kan det gå.

Idag har jag grinat två gånger. Första gången när jag lyssnade på Gabriellas Sång. Ni vet, den från Så som i himmelen. Alltså den är så fin så jag dör. Vet ej varför jag skriver detta, men HEY man kan ju inte alltid va tuff å ball. Andra gången var när vinnaren i Biggest Loser utsågs. Han hade gått ner över sjuttiofem (!) kilo och blev så sjukt glad. Så jag fällde några tårar för hans skull. Det är väl okej kan jag tycka. Medmänsklighet kan man väl kalla det?

Resten av kvällen har jag ägnat åt att pyssla. Min mor fyller år imorgon och som fattig student gäller det att vara kreativ. (Du kommer få finare och dyrare presenter om ett par år mamma. Håll ut!)

En sista grej ba innan jag slocknar. Lyssna på denna. Om ni vill alltså. Jag skulle gjort det om jag var ni. PuzzzzZZzzzz.

sepia, svartvit och au naturelle.

Kameran på datorn strejkar. Måste få den fixad. Tills vidare bjuder jag på tre gamlingar:


femton och förvirrad.

Igår kväll låg jag och läste tills jag somnade med boken i famnen. Min dagbok från 2003-2004 stod för underhållningen. Så himla roligt att läsa om saker som jag inte minns att jag känt eller gjort. Så här skrev femtonåriga Nathalie en dag i april.

"Love hurts, love scars... Jo, det kan man ju kanske hålla med om. Men LOVE, kärlek. Vad är det? Hur vet man när man går över gränsen till att älska någon, från att tycka om? Eller vara kär? 'Det vet man bara', skulle nog många svara. Men om man inte bara vet då? Om man inte själv kan finna ord för vad man känner, hur ska man då kunna få andra att förstå?"

Ja, grubbleri grubblera.

HSB.

Här kan ni se alla inskickade tävlingsbidrag till "Framtida Uppslag".

Ett av våra bidag.

familjelördag.

Himla seg lördag. Skulle haft möte med klasstjejerna idag men en var tokbakis och en annan hade dödsmigrän. Vi två som blev över tog oss en långfika på Odenplan. Asmys och skönt att få prata av sig lite.
Ikväll hänger jag med familjen. Har ätit räk- och kötbullsmackor (inte på samma) och druckit kaffe. Nu är vi inne på film nummer två, Heartbreak hotel. Känner mig lite låg idag, olustig liksom. Tänkte nog sova kvar här inatt, underhålla mig med att läsa gamla dagböcker och kolla igenom gamla fotoalbum. Rätt skönt att få känna sig som fjorton igen. En liten stund i alla fall.

jag och fina malin

nukörvi.

Erkännande: jag slumrade till på lektionen nyss. Reklamhistoria är superintressant, det är inte det. Men att sitta i ett mörkt rum i två och en halv timme, en fredagseftermiddag och bara lyssna på en man (visserligen jättesnäll) i sextioårsåldern... Ja, ni kanske förstår. Nu har vi i alla fall slutat och jag är kvar i skolan. Why? Vet ej. För trött för att lyfta arslet från stolen.
Nä, nu ska jag och Anna bege oss hem till henne för en power-nap. Sen blire till att blanda drinkar och därefter unz untz untz! PUSS!

miljöbeskrivning.

Denna förmiddag ligger miljöbeskrivningar i fokus. Har praktiserat detta och skrivit vad vi ser runt omkring oss nere vid Zinkendamms tunnelbanestation.

Någon utan vantar använder varm andedräkt mot frusna händer. En kioskägare ser ut att drömma om karriärbyte, medan gäster på kafét mitt emot njuter av nybyggt kaffe. Nakna grenar vaknar till liv när kylig vind bjuder upp till dans. Stenplattornas grå nyans sätter prägel på omgivningen.

Vem sa att hösten sprakade av färger?


Nu skiner solen in i klassrummet och jag är sjukt laddad. Ikväll blir det fezt!

lilla LG på äventyr.

Gårkvällen var rolig och försäljningen gick mycket bra! Fick skjuts hem av mamma och när jag äntligen stapplade in till mig var jag trött som den tröttaste människa ni kan tänka er. Och föreställ er sen att denna människa inte sovit på över tio år. A okej, jag vill bara att ni ska se det hela framför er. Jag sminkar av mig och borstar tänderna, kollar mailen och skriver talet som redovisades imorse. Innan jag bestämmer mig för att släcka lampan och låta ögonlocken vinna matchen, ska jag ställa alarmet på mobilen. Men... var är den? Alltså, en liten mobil. 25 kvadratmeters gömställe. Dessutom hade jag ju inte varit hemma mer än en timme. Skrev till Denice på facebook och bad henne ringa mig. Det gjorde hon men jag hörde ingen signal. WTF! (första gången jag använder den förkortningen tror jag...) Kollade ute på gatan. But no. Rotade i soptunnan. (Hade hunnit slänga sopor. Hade jag slängt mobilen också?) But no. Bad Denice fråga min pappa om han kunde ringa min mamma så att hon kunde kolla i sin bil om den låg kvar där. Men hon var på annan våning i huset och orkade inte springa. Offline. WTF IGEN! Jag kunde inte gå och lägga mig för hur skulle jag kunna vakna? Till slut såg jag ingen annan lösning än att väcka min hyresvärd för att låna hans telefon så jag kunde ringa mamma. Så det gjorde jag. Och hon svarade SOM TUR VAR. Nu var klockan strax över tolv. Efter en titt i bilen hittade hon min lilla bebis. Underbar som min mamma är, körde hon över den till mig så att jag kunde somna i tryggheten av att jag kunde vakna på morgonen.

sagotåg.

Idag utformar vi julutskick för Blomquist! Jag och Sandra har kommit långt i idéprocessen så just nu försöker jag sammanställa morgondagens lilla tal och fredagens manus som äntligen ska bli färdigskrivet. Har plockat med det där ett tag nu så det ska bli skönt att få ett avslut. Sen ska vi ju börja arbeta med reklamfilm på riktigt, nästa vecka. Kuljul.
Snart bär det av mot Junibacken, där jag ska jobba med B&B på deras "mammakväll". Kanske att jag hinner ta ett varv i sagotåget också? Vore värt.

jack and rose.


en betydelsefull händelse.

På torsdag ska jag presentera en händelse i livet som betytt mycket för mig. Ikväll har jag klurat lite på detta. Jag började från början, gick igenom år efter år. Vad har format mig? Vilka personer har påverkat mig? Väldigt mycket. Och väldigt många. Men jag kom på en händelse som har spelat en stor roll för hur mitt liv har sett ut och ser ut idag. Det är en familjesituation och speciellt en person har en central plats i detta. Återkommer med hela berättelsen efter torsdag. Nedan ser ni mamma, pappa och två små tjejer <3


om jag bara får välja en...


Huvudstad Måste säga Stockholm. Och Rom.
Dryck Vatten för att släcka törst. Rött vin för att njuta.
Mat Fisk och skaldjur! Men också kött. Mmm.
Tidning Börjat gilla Amelia. Har jag blivit gammal?
Musik Michael Jackson, always.
Mascara Maybelline Great Lash. Intressant? Kanske.
Godis Choklad.
Parfym Ralph by Ralph Laurent.
Resemål Jag vill till Sydafrika.
Klädesplagg Nåt som är svart, soft och snyggt.
Dag på året Första dagen på våren som man kan ta av sig jackan och värma sig i solen.
Ämne i skolan Svenska och idrott.
Skor Converse.
Accessoar Halsduk. Och mössa. När jag tänker efter; vintern kanske inte är så pjåkig ändå.


Nu så, kära vänner. Er tur.


underbara kliché.

Just nu sitter vi här hela klassen och skriver om de värsta och mest klyschiga filmerna vi kan tänka oss! Riktigt kul. Mycket highschool-storys kommer på tal. Coola och töntiga karaktärer, omöjlig kärlek som blir möjlig och sliskiga fransmän som säger "jag älskar dig" efter första dejten. Någon jagar sitt livs kärlek i en taxi till flygplasen. En annan avslöjar sina känslor öppet och hela skolan applåderar. Klassens coola tjej vill bli författare och hon kan faktiskt skriva. Helt ofattbart, för man kan ju inte både vara snygg och smart!?

not too cool for school.

Hej och god morgon! Tyckte det var dags att hälsa på här. Befinner mig i skolan just nu med Anna och Sofi. Egentligen börjar vi inte förrän om en timme, men vi har laddat upp med frukost och kaffe för att gå igenom vårt projekt inför julmarknaden. Den 4-5 december kommer Forsbergs anordna en julmarknad och vi ska alla hitta någonting att sälja. Vi har lite idéer som vi nu ska försöka sammanfatta och spika.

För övrigt så har jag haft en väldans bra helg; Jag har fikat många timmar med klasstjejer, druckit rött vin och ätit thaimat. Träffat bästa vänner efter för lång tid ifrån varandra, sett Notting Hill. Firat pappas dag, åkt fel i kollektivtrafiken och tack vare det, träffat en gammal skolvän. Ätit ostkaka med extra allt, somnat till Trollkarlens Lärling och skrivit ett filmmanus. Jag har sovit med sällskap och besökt en hälsomässa. Trots besök på mässan känner jag mig nu lite klen i kroppen och hoppas att det inte är sjukdom som lurar bakom hörnet...

Nu ska vi skriva julrim och mysa vidare! Puss!

smartass.


en framtid utan art directors.

"ett ord säger mer än tusen bilder"


- Anna

"i beleaf in autom"

Dödens träningsvärk idag, i ben och armar. Annars då? Jo tack. Bra. Sitter på Loffes lektion och under förmiddan har vi läst egenproducerade texter för varandra. Vissa har skrivit vackra dikter om höst, andra har skrivit reklamdialoger.
Nu går vi igenom modeord från 30-talet fram till idag. Många ord har återfått sin glans och jag vill införa dessa i mitt ordförråd: tjusigt, fina fisken, fräsig, och pysa. Ikväll blire middag med min fina Jos. Kan bli alla tiders!

uppslagsannons.

Dagens uppdrag:

Göra en uppslagsannons för Svenska LantChips. Det kluriga med detta format är att man ska utnyttja uppslaget på bästa sätt, vilket både kan vara en hjälp i idéprocessen men även sätta käppar i hjulet. Jag har ett par idéer på gång, men ännu inget klockrent. Jag återkommer med färdig skiss! Tre timmar kvar...

Täbys vinterlandskap.

God morgon! Eller? Jag håller på att frysa ihjäl här... Ska snart påbörja den långa vandringen till tåget, fast det tar emot att gå utanför dörren. Jag är redan trött på vintern, snön och kylan. Så. Nu har jag fått ur mig lite negativitet och kan gå vidare i livet. Idag kommer vi ha en copy-lärare vid namn Klas Almén som är himla bra, därför känns det inte helt meningslöst att dra på sig halsduk, vantar och dunjacka och pulsa iväg genom Täbys vinterlandskap. Efter skolan väntar plugg, träning och mys. Äh fan, hörrni. Vilken jäkla onsdag vi har framför oss va! Fantastiskt.

halloween(för)fest


tack sandra!

Fick en vacker godisask i present av Sandra idag, som hon köpt under hennes resa i Italy. I verkligheten smakar den hallon och är inte spegelvänd.

hej regn.

Det var inte speciellt lätt att kliva upp i morse... Men nu är jag i plugget och väntar på att en ny lärare ska anlända. Idag kör vi storytelling all day long och det känns som att jag kommer att mysa mig igenom timmarna tills det är dags att bege mig hemåt.

 

Ps. Säg inte till nån, men idag glömde jag bh. Hur lyckas man?

 


förtydligande.


puss syster.

Haha jag märker att jag försöker rädda den här ouppdaterade bloggen med bilder på mig själv. Lagom underhållande kanske...

Kan ju passa på att önska min underbara lillasyster grattis på födelsedagen! Vi firande henne igår, med kanelbullar och tårta. Bland annat köpte jag en halsduk till henne, en likadan som jag köpte till mig själv förra veckan. Hon är bara elva år nu, men känns ändå så stor. Jag köper saker till henne som jag själv har, vi kan låna kläder av varandra och prata kärleksproblem. Det är sjukt hur snabbt dessa år gått. Jag har hört föräldrar säga att de märker att de själva blir äldre endast genom sina barn. Jag förstår dem, för så känner jag med mina småsyskon. Jag minns så himla väl när jag och Denise fick tillåtelse att lämna syslöjden för att ta emot samtalet från mamma. Hon låg på BB när jag, helt darrig, svarade på min ascoola Ericsson A1018. Denise, ett år yngre stod och hoppade jämfota alldeles bredvid.
- Ni har fått en lillasyster, sa mamma. Hon ska heta Michelle.

Elva år sedan. Livet går fort när man har roligt.

levnadstecken.

Hej vänner. Jag lever. I allra högsta grad till och med. Träning, härlig frulle och serietittande har avverkats idag. Nu återstår plugg med boyband-spellista i bakgrunden. Fina måndag!


dags för maskerad!


god morgon!

Idag hänger (jobbar) jag på Åhléns City mellan 10-15. Säg hej om ni vill. Annars inte. Puss!

starving sparv.

Sprunging, cyklat och core:at. Nu är jag hungrig som en sparv (vadå ba för att sparvar är små så känns det som att dom inte kan bli lika hungriga som vargar? diskriminering.) så nu ska jag dyka in i kylen för att se vad som erbjuds hemma hos minifamiljen Desmond. Hepåre!

.

Jag har egentligen en massa plugg att ta tag i
men vad är ett höstlov om man inte får ta det lite lugnt?


hoppar du, hoppar jag.

Idag har jag och syster jobbat på Eckerölinjen, där vi pratade om och sålde Björk and Berries produkter. (Smygreklam hehe). Det gick bra som vanligt och tiden gick snabbt för vi hade roligt. Det har varit en dag då i princip allt har varit hysteriskt kul. Det mesta går såklart inte att återberätta, då det är typiska "man-skulle-varit-där"- scenarier.

Två män närmar sig montern där vi står och på en sekund får jag och Denise ögonkontakt och vi förstår precis varför. Männer STINKER svett, så vi smyger diskret iväg. När de sedan börjar intressera sig för produkterna, måste vi såklart gå fram ändå. "Hej, känner ni till Björk and Berries?" frågar jag. "Ja, vi har såna hemma. Eller alltså det är inte jag som använder dem" säger ena mannen. Både jag och Denise säger något i stil med "nej, jag kunde nästan tänka mig det" och sen skrattar vi så att tårarna sprutar.

Lite senare står vi och pratar med en dam om alla produkter och till en början verkar hon intresserad men helt plötsligt tittar hon på oss och säger "jag tror jag hoppar". Som tur var, kunde jag hålla skrattattacken inom mig tills det att hon hade gått iväg en bit. Var även nära på att börja sjunga "hoppar du, hoppar jaaag!". När jag sen skulle förklara detta roliga (tyckte jag) för en av tjejerna som jobbar på båten, ser hon mest förskräckt ut och verkar tro att ett självmord ägt rum på båten. Ibland blir det lite fel.

Oj, vad jag babblar. Det här kanske inte låter så roligt. Kanske var det inte det heller, men jag har i alla fall skrattat fram ett sixpack idag! Inte illa pinkat. Och så har jag köpt taxfree-glögg och rödtjut. NÖJD.

vem vare som hitta?



känslonsdag.

Varför är det så förbannat kallt hos mig? Det känns som att det blåser kall luft någonstans ifrån, men alla fönster är stängda. Lyssnar på en playlist som heter kärlek och tycker att det är skönt att det regnar. Tankarna lever loppan innanför skallbenet och jag försöker sammanfatta det mesta utan större framgång. Jag är förväntansfull inför framtiden och ibland skulle jag bara vilja snabbspola tiden några år. Ibland önskar jag att det fanns en knapp som heter rewind. Blicka framåt eller bakåt? Undra vad som komma skall eller analysera varför saker hände? Som det känns just nu, så vill jag inget annat än att bara leva här och nu, där jag är idag. Trots berg-och-dalbane-tankar och känslokaruseller så mår jag bra. Nästan oförskämt bra till och med.

Jag skyller på onsdagen som sådan då den, som bekant, framkallar denna sentimentalitet.
Nu: dusch. Om tjugo minuter: sova.

get to know me.

Fyra jobb jag har haft:
1. Servitris / bartender
2. Telefonförsäljare
3. Barista
4. Mediasäljare / projektledare / filmproducent

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Kill Bill
2. The Notebook
3. Pretty Woman
4. Armageddon

Fyra platser där jag bott:
1. Åkersberga
2. Täby
3. Sollentuna
4. Vasastan

Fyra tv-serier jag gillar:
1. Vänner
2. Sex and the city
3. Seinfeld
4. Skärgårdsdoktorn

Fyra platser där jag varit på semester:
1. Venezuela
2. Cannes
3. Egypten
4. Paris

Fyra sajter jag besöker dagligen:
1. Aftonbladet
2. Facebook
3. Blocket
4. En massa bloggar

Favoritmat:
1. Inbakad oxfilé
2. Skaldjurspasta
3. Ugnsbakad lax
4. OST

Fyra ställen där jag skulle vilja vara just nu:
1. På en paradisö
2. Mitt i min blomstrande karriär
3. På en restaurang (blev så hungrig efter alla tankar på mat)
4. I en säng

kuggis.


jenny - "vilken veckodag hamnar första advent på i år?"

ps. i love you


liten update.

Jag har bullat upp med värmeljus, te, päron och Björk and berries-produkter hemma hos mig. Väntar in två sena tjejer som ska få ta del av detta. Idag ska jag lära dem hur man demar dessa produkter så att de kan dra in lite cash under vårt evighetslånga jullov.
Lite senare blir det till att leta outfit till halloween-festen på fredag och därefter ska jag skaka rumpa på Sats Afro. HÖSTLOVE!

tjuvtittat.se


samlingsplats.

Jag har precis blivit medlem i She Creatives, vilket är ett nätverk för kvinnliga kreatörer inom reklam, webb och film.

"Vi arbetar för att bygga skarpare, starkare och mer synliga kvinnliga kreatörer. Över företagsgränserna samlas vi för att dela erfarenheter, inspirera varandra och knyta kontakter. Nätverket är en källa att hämta positiv kraft och energi ur."

Jag tycker att det låter som en bra grundidé men jag tycker att det är lite jobbigt med alla mail som trillar in hela tiden. Fick min ansökan godkänd igår och har sedan dess fått över tjugo mail från personer som söker föreläsare, bostad i London och bra tryckeri. Det låter ju sjukt bra att kunna sammanstråla på ett ställe där alla brinner för liknande saker, men jag orkar inte ha en miljon olästa mail i inkorgen varje dag... Hm.

morning!

Jag försöker flytta över denna blogg till mitt nya domännamn som är nathaliedesmond.se, men jag fattar inte hur det ska gå till?


Annars då? Jo tack, jag ligger jag fortfarande kvar i sängen. Schlö som fan men nu blire upp å hoppa! Träning, inköp av jacka och plugg står på schemat. Tjofaderittan lambo!

tre.

Det är jag, Malin och Sofi som ska starta ett projekt tillsammans. Vi har som sagt spånat lite idag men nu återstår mest att hitta någon som kan bygga en snygg och billig hemsida, innan vi kan sätta igång ... Someone out there? Världens bästa domännamn har vi i alla fall, en bra början! Vad hände förresten med att sova tidigt? Eh.


en måndagssaga.

Idag lämnades alla våra sex tävlingsbidrag in till Bonnier. Mötte upp Amanda i skolan i morse för att göra klart det sista. Vi fick ihop ett wild card också, ett annonsförslag som gick från idé till färdigt bidrag på bara tjugo minne. Om det uppslaget vinner hela skiten så lovar jag att springa naken ett varv runt skolan! (Mest för att hedra alla nakna människor som syns i vår annons).

Efter inlämningen hade jag och Malin ett inspirationsmöte på Odenplan. Vi skrev en brief för vårt kommande projekt som jag är grymt peppad inför nu. Därefter tog jag min nyvunna energi och sprang bort den på SATS. Släpade mig sedan hem till Täby där jag landade i mammas famn. Nu har jag precis kommit hem till min lilla boning och funderar på att somna tidigt. Vore skönt, trots att jag är ledig i morgon. Snipp snapp snut så var måndagssagan slut.

kaffestopp.

Passade på att svänga förbi hemma hos mamsen för att bli bjuden på middag och världens godaste kaffe. I skolan är alla helt kaffegalna, förutom jag. En liten kopp har jag druckit sedan skolstarten. Men när jag kommer hem hit, får jag abstinens på en sekund. Bryggaren malen bönor som smakar irish, mocca och kanel. Och så äppelkaka på det, yesthankyou. Ska leta reda på nån jacka här, snart funkar det inte längre med bara baotastora halsdukar ...


keeping my look.

Om man jämför bilder från när jag och mina syskon var små, så är jag den som har ändrats minst i utseendet. Jag ser ju typ likadan ut idag som jag gjorde när jag var tolv. Betyder det att jag kommer se likadan ut när jag är trettiotre som jag gör nu? Och i så fall, är det bra eller dåligt? Bjussar på tre bilder som snarare se ut att vara tagna en torsdag, fredag och lördag efter varandra och inte oktober 2008, oktober 2009 och oktober 2010, som de faktiskt är.


RSS 2.0