påbörjat en bok och avslutat ett annat kapitel.

Jag har ätit lasagne (två gånger) och druckit portvin. Skrattat så att jag nästan kissat på mig och fått andnöd. Sett Aladdin och Lejonkungen och känt att jag vill vara vän med en ande. Jag har bakat scones som smakade skorpa. Dansat i höga klackar, fått veta en hemlighet och blivit ofrivilligt duschad i öl. Sjungit allsång med en taxichaufför och pratat med en vän för första gången på över fem år. Påbörjat en bok, ett höstlov och en vintertid. Jag har vaknat upp och känt mig förbannat nöjd varenda morgon denna helg och nu avslutas den med ost och lite ensamma mammor!

skål.

Tjejerna är ute och röker så jag passar på att bjuda på en suddig bild. Nu ska sista klunkarna drickas och sen väntar en lång promenad till tåget... Att bo på landet är sådär ibland, men vi deppar inte för det!


forsbergs modeller.


kaffe blir till vin.

Hejsan hoppsan lillebror!
Idag har jag promenerat runt på stan bärandes på sjutton kilo bagage. Men det vare värt, för vilken fin dag jag haft med två minst lika fina tjejer. Vi var lite sugna på att stanna kvar och bara byta kaffet mot vin, men insåg att det nog var bäst att mellanlanda hemma innan dag blev till kväll. Just nu är vi på tre olika ställen men förmodligen sammanstrålar vi hos mig innan klackarna ska upp i taket. Och för er skull, ni som också ska ut å dansa, så ska jag nu hoppa in i duschen nu. Hörssss.

F som i Forsbergs!

(skulle publicerats för tre timmar sen...)
Fredagslunch och jag är glad som en mört! Eller var det gnu? Vi har lekt hela morgonen, gjort associationslekar och tänkt utanför boxen. Utefter uppritade bilder fick vi tänka fritt på vad verket kunde tänkas vara. Min grupp kunde associerade alla bilder till mordvapen, medan Sofi och Anna tänkte att det mesta var blomkrukor. Ett öppet sinne är viktigt att ha ... Nu har vi precis hämtat ut våra fina skoltröjor! Helst ville jag ha luva på min och gärna lite mer resår i halslinningen. Men okej, jag kan andas en annan gång!


good nrj.

Sista rycket med HSB nu! Som copy finns det inte så mycket att göra nu när vi väl spikat idén och utformningen av annonsen. Texten är satt och nu återstår bara att göra ett snyggt uppslag, vilket inte riktigt är min kopp te. Jag kommer nog mest sitta som moraliskt stöd denna lektion, inget fel med det i och för sig. Jag ska får fokusera på att förmedla bra energi till min grupp istället, har nämligen gott om sån idag! Tjopp!

blåbär.

"i'm blue if i was green i would die, if i was green i would die, if i was green i would die..."


helgerolig.


fruktansvärt.

Vilken underbar lektion! Jag är på väldans bra humör och skrattar åt allt. Vi har pratat om Brämhults och läst upp våra tag-lines. Här kommer ett urval:
  • Nypressad med kärlek
  • Din fruktexpress
  • Vi pressar, du dricker
  • Inga konstigheter
  • Ren utpressning
  • Färsk frukt på flaska
  • Drick naturligt
  • Fruktansvärt
  • Inget att frukta!
  • Fruktkött och lust
  • Dagspressen
Ja, kära Brämhults. Det är bara att välja å vraka! Varsågod!

en månads tortyr?

Vakna med The Voice slås alltid på hos mig på morgonen, det är ett skönt sätt att börja dagen tycker jag. Samtidigt som jag öppnade ögonen imorse, höll de på att prata om att årets trettio värsta dagar börjar nu. Okej, tack. Lagom taggat. 27 oktober - 27 november, "hur ska vi klara dessa veckor??", frågar de sig. Den mörkaste månaden innan julen drar igång. Jag undrar lite vad som är bäst i såna här situationer. Ska man bara tänka på att vi har en supermysig månad framför oss och bara ignorera alla neggon? Eller ska man förbereda sig på en månads tortyr, och därefter förhoppningsvis bli glatt överraskad över att det inte var så farligt som man från början trodde?

pressmeddelande.

En uppgift som vi fått och som ska presenteras imorgon, är att skapa en ny payoff till Brämhults juice. Jag har snöat in lite känner jag, kan inte riktigt släppa ordvitseriet... Kill your darlings, eller hur var det nu?
  • "Populärpress"
  • "Utpressning på ett bra sätt"
  • "Vi gör juice i pressade situationer"
Inte lätt alltså ... Får nog ta och sova på saken. Om ni undrar var ni kan köpa dessa drycker så kan jag informera er om att de finns på Pressbyrån.

nedräkning: 66 dagar kvar.

I en mailkonversation, fjorton tjejer emellan, håller nyår 2010/2011 på att planeras. Det taggas till och just nu känns det som om nyårsafton är precis runt hörnet! Det snackas om att hyra lokal dit man kan bjuda in många festsugna typer, vilket åter najs enligt mig! Men vi får se hur det slutar. Jag kan tycka att nyårsafton är rätt så överskattad. Det är sällan som kvällen faktiskt blir så som man planerat, men om man tänker efter, så är det ju med allting.



hello and welcome.

Min vän Jen länkade till mig idag. Det märkte jag innan jag sett det. Hon har nämligen många fler stalkers än vad jag har så det är inte konstigt att min besökskurva numera ser ut som en bergskedja. Tack för det och hej nya ansikten! Jag är hemkommen redan, vilket är mycket ovanligt en vanlig tisdag som denna. Har inte speciellt mycket plugg denna vecka och nu känner jag mig nästan rastlös. Vad kan man göra förutom att skriva? Kan man överhuvudtaget (ett ord? två ord? tre ord?) göra annat? Jag är skeptisk, måste nog undersöka saken.

tss dag.

HEJ! Käkar lunch och letar lägenhet på blocket. Hjälp mig snälla ni, säg att ni känner någon i stan som vill hyra ut sin lya?


.

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för

resten av livet. När du förstår orsaken, kommer du också att förstå

hur du skall förhålla dig till denna person.



När någon kommer in i ditt liv av en orsak, är det oftast för att

fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig

genom en utfordring, för att ge dig vägledning och stöd. För att

hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.



Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!

De är där för det du behöver dom för. Så plötsligt, utan att du gör

något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna

person att säga eller göra något som gör att erat förhållande tar

slut.



Ibland dör dom, andra gånger lämnar dom dig. Ibland provocerar de

dig och tvingar dig att fatta ett beslut. Det som är viktigt att

förstå är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras

arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit

bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.



Några människor kommer in i ditt liv för en period, för att det är

din tur att dela med dig, att växa eller att lära. De ger dig en

upplevelse, lugn eller bara får dig att le! Kanske lär de dig

eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en

ofantlig mängd av glädje. Tro på detta. Det är äkta! 

Men bara för en period.




Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste

bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att

acceptera läxan, älska denna människa och använd det du har lärt i

andra relationer och områden av ditt liv.



vi ba solar lite.

Desmond, en av varje.


another me.



asabra låt. ni kan lyssna om ni vill. rekommenderas.


nej alltså...

Tjugo minuter tar det för Roslagsbanan att åka från Stockholms Östra hem till mig, Viggbyholm. Idag hann jag slumra till minst fem gånger under denna färd och varje gång kom det där rycket ni vet, som gör att man vaknar samma sekund. Tåget var fullsmockat med folk och mina tåggrannar la definitivt märke till mina ryck. När sånt där händer, i offentliga sammanhang, vill man ju låtsas som om man är helt med på noterna. Nej alltså jag höll inte på att somna, det kliade till lite på ryggen bara och jag försökte använda ryggstödet till att klia, typ. Som när man sitter och kollar på någon på tunnelbanan och den personen helt plötsligt kollar tillbaka så att man får ögonkontakt och man vill visa att nej alltså jag kollade inte på dig jag satt och läste på den där väldigt intressanta annonsen som sitter två centimeter från ditt huvud. Och så kollar man på annonsen och ser jättefokuserad ut. Eller som när man har fem sekunder på sig att hoppa på tunnelbanan innan dörrarna stängs och man springer i all världens fart. När man märker att de slås igen och att man inte kommer hinna, tvingas man sakta ner och låtsas lite smidigt att nej men alltså jag kom på att jag ändå inte ville hinna med för jag tänkte ändå ta den andra som går om sju minuter.

variation.

Idag fotograferar vi soffor, gör research på raggningsrepliker och letar bilder på gravidmagar. Kul med varierande plugg! Snart är det dags att ta sig an projekt nummer två, där vi ska snacka bröllop och huliganer. På återseende!

monday morning.




check.

Jag samlar på mig referenser genom livet. Att vara skådis i en installationsfilm - check!

Denna producerades av expofilm!

so fresh you can taste the crunch.

Vilken jäkla lyxlirare jag är, känner jag. Har haft en grym helg utan utgång och idag har jag spenderat hela dagen med träning och relaxing på Planet Fitness spa-avdelning. Min bubbelpoolare Jessica var med och det var tur, för vi hade mycket babbel att ta igen! Har knappt varit hemma på hela helgen, men nu njuter jag av ensamheten och planerar att ta en långpromenad imorgon bitti innan plugget. Snälla gud ingen snö imorgon okej? Detta är första söndagen på sex veckor som jag inte är bakfull. Känner mig frääääääsch. Och lite trött. Men på ett bra sätt. En vecka till, sen får jag lov. Haha, får jag lov? Ja det får jag. Höstlov. Oj se där, nu trillade det visst in pengar på kontot också! Det går bra nu vill jag lova. Höstlova. Äh, fasen. Mycket trams blevre här, men det kan det väl få va? Nu lägger vi locket på och så hörs vi imorgon igen. Ciao!

hipp hipp hurra!

Hej alla ni som kikar in här men inte blir matade med nåt!
Idag fyller Liljeholmstorget 1 år och det har jag såklart firat. På kalaset bjöds det på tårta, skumpa och snittar. Jag köpte kantareller så billigt att jag nästan skämdes och så hittade jag en ny halsdukskompis <3 Fick även med mig två fina rosor hem, då dessa var gratis för alla tjejer. Ni ser, vilken fest va! Nu ska jag hoppa in i duschen, men vad händer ikväll egentligen?

Senaste nytt - Alice lämnar Idol.

Fan, jag som höll tummarna för henne! Idol blir sig aldrig likt igen. Med en tung sorg ... nä okej, nu tog jag i lite för mycket kanske. Försökte leva mig in lite i rollen bara, som Alice största fan.

Nu: NIGHTTIME!

Glans!

Uäh jag dör vad tråkiga inlägg jag skriver! "Hej idag har jag ätit kyckling". JAHA? OKEJ? Men kreativiteten får inte riktigt plats i bloggen just nu. Men självklart vill jag ju underhålla er ändå. Så, vad ska jag bjuda på då? Ett klipp från Sveriges roligaste komiker kanske? Ja, vi kör på det!


halvbra bloggda

Mördarveckan är snart över! En dag kvar dock, som kommer fyllas av presentationer och författarsnack, vilket känns najs ändå. Jag och Mange satt kvar i skolan idag för att få klart vår UNICEF-kampanj. Vi valde att gå en ganska enkel väg, då tiden inte räckte till för mer... Men vad är det vi säger, va? Just det. KISS! (keep it simple, stupid för er icke-reklamare ;).
Nu ska jag plocka ur kläder från torkmaskinen innan det är dags att säga hej och tjenamors till Mr. Blund.

är det fredag?




För dig som undrar.

onsdagstradition.

Förut kunde jag ofta känna att jag hade så himla mycket inom mig, och jag visste inte hur jag skulle uttrycka mig för att bli kvitt alla tankar, känslor och sånt som bara ville formuleras. Idag arbetar jag dagligen med att uttrycka mig i skrift och jag har märkt stor skillnad sedan jag började plugga. Nu för tiden är jag oftast trött på kvällen och tom i huvudet. Allt som velat formuleras har tagit plats i en annons, idébok eller en diskussion i klassen. Det är en skön känsla och jag tror att detta kanske tyder lite grann på att jag hittat rätt.

Varför är jag extra sentimental på onsdagar? Kan det möjligtvis bero på Bonde söker fru?
Eller kanske Afrodansen? Det är ju mina två onsdagstraditioner.

guldkorn.

Har precis presenterat våra tjugo idéer för CD-Hampus och Copy-Petter angående kampanjen för HSB. Fem stycken blev utvalda som guldkorn och dessa ska vi nu göra skarpt och sedan skicka in som tävlingsbidrag hit. Vi har en del grejer som i princip redan känns som vinnarbidrag. Men okej, inget är klart förrän det är klart ;)

"staffan var en saffranslängd"

Nytt tidsfördriv: SALTMANNEN

 

En sida om låttexter som sjungits rätt fel... Hur kul som helst!


Artist: Gyllene Tider

Riktiga texten var:
Ge mig din hunger, ge mig din hand.

Men jag sjöng:
Ge mig din unge, ge mig din man.

 

Artist: Bonnie Tyler

Riktiga texten var:
It´s a heartache, nothing but a heartache.

Men jag sjöng:
It´s a hard egg, nothing but a hard egg.


bara resten kvar.

Jag har suttit fastklistrad vid ett worddokument hela kvällen. Förra veckan fick vi en uppgift av Björn som innebär att vi ska skriva en valfri text som ska sluta med följande mening: Det var tvillingar, en av varje. Japp. Känn på den ni. Jag kom på ganska fort hur jag ville forma min text men när jag skrivit min A4 (som hela texten skulle vara på) märkte jag att jag bara skrivit en inledning på min uttänkta idé. Fan. Då var det bara att plocka bort meningar och ord, vilket gjorde att hela texten fallerade, i princip. Men nu är jag klar i alla fall, tror jag. Den ska inte skickas in förrän imorgon kväll, men det är skönt att ha en dag extra, så att texten kan ligga å dra sig. Men skönt, en sak mindre denna vecka alltså. Nu återstår bara resten! Uh.

diktmaraton.

Författar-Sören har precis kört intervallträning med oss, som han kallade det, och jag förstår verkligen varför. Är helt tom i huvudet efter detta. Vi har övat på att skriva poesi i olika former. Först skulle vi beskriva olika känslor i en text, där två utvalda ord som till exempel "apelsin" och "dörr" skulle finnas med. Sedan skulle vi skriva allt ifrån en kontaktannons till en mardröm och vad ondska är. När alla dessa små texter var klara, skulle vi välja ut vissa meningar och sätta ihop dem till en lång dikt.

 

Här är en av mina två:


 

Jag hade tur, om man får säga så

eller var det kanske du ödet,

som hade ett finger med i spelet?

 

 

En trevlig tjej, kanske nåt för dig?

gillar kyckling och paj

dansar bugg på partaj

ring mig, tänk dig, kanske är jag nått för dig?

 

 

Ditt skratt gör mig gladare än Hey Baberiba

såg dig första gången på Siba

Minns hur du sjöng och jag minns hur det lät

jag saknar dig mer än top-hat

 

 

En glad tjej, kanske nåt för dig?

gillar kyckling och paj

dansar bugg på partaj

ring mig, tänk dig, kanske är jag nått för dig?

 

 

Vaknar svettig

tårarna rinner

tänker på dig

drömmen försvinner

var är jag?

var är du?

Kanske på Siba, vem vet?



gråtttt

Det regnar och jag fryser. Det kommer tyvärr dröja många timmar innan jag kan placera min trötta kropp hemma i sängen. Men hoppet lever kvar, än så länge!


"bad water kills more children than war"


lösningen!

Farsan hjälpte till idag med körning till och från mataffären. Packade på mig en massa käk så nu är kylen proppad! Vi snackade lite om min bostadssituation och han funderade på hur den skulle kunna lösas.
- Jag vet en sak som du skulle kunna göra, säger pappa.
- Jaha, vad då?
- Egentligen är det väldigt lätt. Fast det gäller att hitta rätt person bara.
- Okej..?
- Ja, alltså. Leta reda på en lägenhet som du skulle vilja bo i. Sen knackar du på bara.
- Ska jag fråga om de vill flytta?
- Nej, alltså förutsatt att personen är svagare än du själv: Lyft bara ut personen och stäng dörren om dig. Det är väldigt sällan som man går runt med hemnycklarna på sig.
- Jo det är ju sant. Men du tror inte det blir problem sen?
- Det kan hända att man får lite problem med polisen, men inte värre än så.
- De flesta poliser som jag träffat har varit väldigt trevliga, så det är nog ingen fara.
- Nej, det ska det inte vara.

bra start.

Pluggdag trots att vi är lektionfria. Vi redovisade ju våra kampanjer i fredags och nu har alla grupper bytt briefer så nu ska vi ta oss an UNICEF. Minst tre medier ska de synas i och jag och Mange har brainstormat hela förmiddagen. Till slut kom vi på ett grymt koncept men så visade det sig att Rädda Barnen hunnit före. Så jävla typiskt att bli snuvad på sin idé sådär! Men det visar väl kanske bara på att man tänkt rätt... Har i och för sig en del annat som kanske kan knytas ihop till en bra säck. Vi får se! Nu ska jag möta upp min andra grupp för att jobba vidare på "framtida uppslag". Ikväll blire städa, tvätta och fylla kylen med käk. Låter som en bra start på veckan!

livet består av tjugoniotusen dagarna.

"Livet är inte dagarna som passerar. Det är dagarna du minns". Så låter det på Fritidsresors reklamfilm, som David Hellenius gör parodi på. Och det är sant ju. Från och med nu ska jag se till att göra något speciellt varje dag, så att dagen blir minnesvärd. BRA VA! Snillet spekulerar vettu. När jag är hundra barre så ska jag kunna minnas varenda dag som jag levt. A men okej, från och med nu.


copyrepresentanter.

Mellanlandar hemma för lite dusch och käk. Kanske en powernap också innan det är dags att fara vidare mot nya äventyr! Kvällen igår var najs, trots att vår klassutgång endast representerades av två stycken. Men så kan det gå, inget fel med det inte. Att detta inlägg tagit ungefär tjugo minuter att skriva, säger kanske en del. Jag är trött idag. Men en smulpaj och en rulle på det här så är helgen fulländad. HÖRS!

back and white

Hej från oss. Nu ska vi möta upp Sandra och de andra. Hoppas ni får en bra kväll, för det ska vi ha. Sorry för dåligt bloggande. Eller nä. Jag skriver när jag vill. Deni. Men ändå. Hörs imorgon!
Ciao! VINK!

glad lördag!

Hej hopp tekopp. Gårkvällen bjöd på idol, rödtjut och italiensk buffé och ikväll är det dans på stan som gäller. Vi lär nog bli ett par stycken från klassen och kanske några fler från plugget... Återstår att se. Innan blir det i alla fall vin och middag hos Anna. Nu ska jag dra på mig träningskläderna och promenera bort till Cissi som blir tjugotvå idag! Grattis! Det här helgen kan bli den bästa på länge. Fantastiskt bra bilder bjussar jag på också;

friday!

Sjukt härlig fredag, alla är på g! Fnissigt och spattigt. Som det ska va. En timme kvar till helg, tjofaderittan lambo!


sjukt kul!


trötter.

Nu är vi äntligen klara! Presentation imorgon bitti, det kommer bli bra!

burn baby burn!

På lördag planeras en middag och utgång med lite klassvänner. Middag alltså... för fattiga studenter är alternativen inte oändliga, utan det gäller att hitta något som passar både smaklökarna och plånkan.

- Kanske att vi kan äta Sofi? Alltså vi säger ingenting till henne om det, föreslår Anna.
- Ja, det låter ju som en bra idé i och för sig. Billigt framför allt. Men hur ska vi tillaga henne så diskret som möjligt?
- Grilla henne?
- Ja. Eller flambera?
Att sätta eld på tjejen känns mest effektivt och förhoppningsvis blir hon mör och fin(are).
Sandra har även satt ihop en Spotifylista, kvällen till ära.

Lasse Berghagen feat. Nathalie Desmond

Melodi: En kväll i juni

 

 

Ja det var en kväll i lagår'n

i vårt sommarparadis

och jag dansade för mormor

bugg och polka, troligtvis

När min mormor börja nynna

på en sommarmelodi

bjöd jag upp till dans i lagår'n

hon blev ung och hon blev fri

 

Ja nu ställde hon sig opp

sparka av sig sina tofflor

och så luta hon sig framåt

bad mig räcka hennes käpp

Hon var vacker jag var stolt

över mormor, när hon stod där

i en skymningskväll i juli

sjöng vi alla i en kör

 

Lalala lalalala...

 

Förr om åren när min mormor

var en fager bondhustru

dansa hon en bugg i höet

likadant som jag gör nu

Hennes hår var rött som elden

uti själen var hon fri (här stod det att hon led bulumi men jag ändrade i sista sekund)

då hon dansade i höet

till en sommarmelodi

 

Ja nu ställde hon sig opp

sparka av sig sina tofflor

och så luta hon sig framåt

bad mig räcka hennes käpp

Hon var vacker jag var stolt

över mormor, när hon stod där

i en skymningskväll i juli

sjöng vi alla i en kör...


morgon!

kallt och regnigt ute. har redan missat första tåget, så nu måste jag lägga på ett kol för att hinna med det andra. tror på en bra torsdag. roliga lektioner och sen blire plugg några timmar efter skolan. och ikväll, nej om nu måste jag springa! haha. herrå!

jag uuuundrar var ni är.

Jag vet att det är ett par stycken från klassen som kikar in här med jämna mellanrum. Hej! Men jag undrar lite över mina andra vänner... Finns ni där någonstans? Har vi några från Örebro? Lund? Östersund, Uppsala? Någon liten stackare från Jönis kanske? Miss you guys.

en hyllning.

Bonde söker fru. Idag speeddejtar de. Fem minuter har de på sig att ställa frågor och visa upp sitt allra bästa jag. Prata mycket så att inte den där pinsamma tystnaden infaller sig, men ändå lämna bonden med en känska av att den vill veta mer. Skapa ett intresse. Situationen kan bli krystad som fan, olustig och sjukt jobbig. Men det kan ju också va askul. Spännande att träffa en ny person och även intressant att se hur man själv reagerar och agerar i en ny situation. Jag gillar dejtingkonceptet. Om man ser på det hela utan några större förväntningar så känns det bara som en positiv grej! Ett par inlägg längre ner ser ni Sofis kontaktannons och idag satt jag och Malin å spana efter potentiella killar tlll Anna. Mer dejting åt folket helt enkelt!

den glade tunnelbaneföraren.

"Nu tror ni kanske att vi åker så här långsamt för att jag är farträdd. Vilket jag i och för sig är, men det hör inte till saken just nu. Vi har nämligen ett tåg framför oss men håll humöret uppe så ska ni se att vi snart är framme vid centralen, Stockholms hjärta!"

Alla i tunnelbanen garvade och på en sekund blev vi alla som en enda stor familj. Tack vare den glade tunnelbaneföraren!

hå ess be.

Har börjat med ett nytt projekt idag, en tävling som heter "framtida uppslag". HSB är avsändaren och Bonnier anordnar tävlingen. Vi är en grupp på två AD och en copy, alltså jag. Än så länge har vi tagit fram tretton olika idéer och dessa ska presenteras nästa vecka. Den 1 november ska allt vara klart och då ska vi förhoppningsvis ha minst ett uppslag som känns klockrent! Nu ska vi börja leta bilder. Puss!


halvintressant.

FÄRDIG MED LÅTEN! Den heter en sommarmelodi och handlar om en mormor som haft bulumi. Haha, nödrim kanske men så får det va. Några som det däremot inte går så bra för just nu, är ju våra kära fotbollsspelare... trist. Men hörrni, vilken bloggkväll va. Det bara ramlar in inlägg här. Mer eller mindre intressanta men okej. Det är okej. Har funderat ganska mycket idag på en speciell grej. Kanske att jag tar upp det mer er senare, när jag har borstat tänderna och bäddat ner mig i sängen. Om jag inte somnar på studs, vill säga. Hörssss.

rollspel aaaaall by my seeeeelf.

Jag tar många pluggpauser ikväll. För många. Kommer aldrig bli klar. Sitter här i min randiga och asvarma tröja, ser ut som en fånge. Leker fånge som lyckats smuggla in en pistol i fängelset genom sin medbrottsling till far.

"okej"

ett av mina extraknäck.

Ikväll är jag barnvakt. Kollar på Bratz och äter köttbullar! Lilltjejen har redan somnat, så jag passar på att skriva den där låten som ska undertecknas av Herr Berghagen. Kanske att jag till och med börjar få kläm på hur den ska bli. När jag kilat in till mig sen, ska jag korka upp min Brämmhults och dra på en film i nya dvd-spelaren (som jag för övrigt fick som tack för dessa (två) barnpassningstimmar). Myzpyz.

sup fram dina idéer!

Jag har valt en kreatörstyrd bransch och börjar väl inse att det kommer kosta mig betydligt mer än bara tvåhundratusen spänn. Här måste man tydligen sätta både hälsan och livet på spel för att lyckas.

I förra veckan, efter att vi bett vår lärare Barry om feedback i en uppgift, bjöd han på en ordentlig utläggning. Han berättade hur han som ung var kriminell, hur han brukade stjäla saker och hur han sedan hamnade i fängelse. Jag kunde se hur han riktade blicken mot taket och log, som om han drömde sig bort, tillbaka till den tiden. Det var visst inte helt fel tolkad av mig. "Det var den bästa tiden i mitt liv", sa han. "Det var så befriande, att bara göra som man ville utan att bry sig om andra. Man ska vara lite galen. Det är först då som man kan lyckas inom det som ni vill göra".

Idag hade vi lektion med författar-Sören. Han pratade om hur man bäst planerar en bok, vilket var väldigt kul och intressant. "När ni har svårt att komma vidare med själva scenariot, har jag ett tips, nämligen whiskey. 15 cl brukar vara bra. Vid 20 cl brukar det bli lite grötigt i hjärnan, men 15 cl brukar som sagt hjälpa en lite på traven!"
Ja, vad gör man inte för karriären?

ensam sofi söker.

"Han ska vara klen men beskyddande. Romantisk men stark. Smal som en sticka men ändå en snygg kropp. Ett popsnöre liksom men han får absolut inte tro att han är bäst. Hans leende ska säga hej men hans blick ska säga kom. Han måste kunna mysa i soffan en hel kväll, men också vilja dansa aset av sig ibland. Han måste förstå mig, men också kunna argumentera med mig. Men ändå, i slutändan får han vara precis den han är.

OBS. Grabbar med fula skor går dock bort direkt!"

ser bra ut?

ännu en del av projektet! fortsättning följer...

kalllllllt.

Kallt som fasen är det hemma hos mig. Kallaste vintern på tusen år säger dom att det ska bli. TUSEN ÅR! Måste va ett skämt. Inte så kul skämt dock, jag är rädd. Rädd att jag måste fly landet alternativt spendera hela vinterhalvåret under täcket. Känns inte som om något av alternativen funkar i praktiken. Tur att jag har världens största dunjacka, förmodligen blir den min räddning. Dock längtar jag massa till julen. Längtar efter lussebullar och glögg, tomteluvor och Magnus Carlssons julskiva! 48 dagar kvar till första advent! Låt nedräkningen börja...

tjuvkika in i pysselverkstan.


optikbutiken.

Nu är vi helt klara med vår kampanj, idémässigt i alla fall. Snart ska vi börja skissa och jag tror att det kan bli riktigt bra. Vi har valt att göra reklam för Optikbutiken, vilket kanske låter lite halvsexigt, men det blir vad man gör det till. Haha. Ett av våra medieval är riktigt kul, visar mer sen när det är klart. Nu ska vi fortsätta här, see ya!

läskig bild från i lördags.

gumman.

Jag försöker skriva en låt som Lasse Berghagen skulle kunnat skriva, och den ska heta "Gumman". Lyssnar på hans låtar som försöker skapa stämning men det är grymt svårt det här. Är inte direkt något fan av Lasse B, har typ bara hört Stockholmslåten och den om han som klädde av sig... Ja och om Teddy också såklart. Kanske kan jag bara skriva en liten story och kasta om ord som "besjunga", "kvällsbris" och "grönska", så är biffen kirrad?

101010

Tionde i tionde tvåtusentio. En sån dag man ska gifta sig på typ. Eller göra nåt annat coolt. Det kan bara bli så två gånger till ju. Elfte i elfte tvåtusenelva och tolfte i tolfte tvåtusentolv. Sen tar det ju stopp! Jag måste verkligen ta vara på dessa dagar mer känner jag. From now. Har haft en typisk bakissöndag skulle man kunna säga, all inclusive. Jag är lite rörig i huvudet idag, så efter ensam mamma söker så blire sängen. Träna imorgon bitti, sen plugga en stund och därefter bio. Fan livet är rätt najs ändå, inte sant?

nu gör vi stan

sista hälsningen:

saturday night fever

Jag har en känsla, att ikväll ska det bli en bra kväll. Vi börjar i alla fall mycket bra! Omelett och jordgubbsvin. Sofi hälsar. Puss.


någon som kan köpa ut?

Jag hittade den! Min reklam som jag berättade om förut. Den är grym ju. En liten teaser också inför min och Manges kommande kampanj.


helg i repris.

De senaste helgerna har sett ganska lika ut:
Fredag = idol, plugg, käk (ost)
Lördag = utgång
Söndag = häng, chill, maaaaat (ost, mm.)
Denna helg blir nog inget undantag. Inte mig emot, jag gillar rutiner! Men överraskningar också. Känns i och för sig som att det blir lite av den vara också... Todelooo!

Nu sågar vi männen!

Friday for real. Shit vilken grym vecka jag har haft. Känns som att jag tänkt "fasen en sån bra dag!" varje kväll. Kuuuuul. Idag med. Jag och Anna satt på stammiscafét hela förmiddan och jobbade med en kampanj för en tjejkväll som skulle äga rum på Bygg-Ole, ett byggvaruhus. En kul uppgift, nästan för kul. Jag kände liksom att det fanns lite för mycket bra grejer att hämta hem, men bara för det så blev tankarna mest ett enda stort garnnystan som var svår att trassla ut. Fick ut en rubbe som löd "Ikväll sågar vi männen!". Resten av idéerna kanske går att använda vid andra tillfällen. Då kommer idéboken väl till hands!

Kaffe & Drömmar

living the dream.

Har, på min väg genom livet, insett att allt för många människor missat Björn Gustafsson i Sverige pussas och kramas. Vi kan inte ha det på detta viset. Inte sett? Kollarå!


ost!

Alltså, jag älskar ju mögelost. Köpte på mig ett lager då Coop hade extrapris och har även fyllt på lagret vart eftersom jag hittat andra som verkar goda. Men jag är ju bara en liten person i detta hushåll och börjar fundera på om jag kommer hinna äta upp all ost innan bäst före-datumet passerat. Men så tänker jag, vad är det värsta som kan hända? Att den börjar mögla...?

att vara kompis med ödet.

Jag har varit lite favoriserad av ödet idag. Allt har fallit på plats liksom. Satt i skolan och pratade om att vi får jullov redan den 10 december. Detta betyder inga csn-pengar, vilket i sin tur betyder att man måste skaffa sig sånt på annat håll. Som ett brev på posten (eller ett sms på mobilen, det är ju faktiskt 2010. Och mer korrekt också) pep det till i telefonen: "Hej Nathalie! hur är läget med dig? Vill du ha ett extrajobb? Jag har Lindt choklad som kund nu och jag behöver personal. Hör gärna av dig om du är intresserad av att jobba." Eh, ja tack.

När jag gick av tåget idag vid min hållplats, känns det som om jag klev direkt ut i en dusch. Går fram till cykelstället och ser att jag "råkat" ställa cykeln under taket, vilket aldrig hänt innan. Inte så coolt kanske, nä men ändå. Ödet vill mig väl och det är coolt nog. Vi är poolare idag och det känns fint. Få se nu, jag skulle så himla gärna vilja åka på semester till solen... Och hitta en schysst lägenhet i stan...En ny väska skulle jag behöva, min är helt trasig....Och höstkläder är det rätt dåligt med här hemma... Kompis? Kom igenrå?

hejsan mamma och pappa. och hej alla ni andra också.


godnath.

äntligen klar med allt plugg. ivägmailat och nerskrivet. det var allt för denna vecka. eller, i alla fall till denna vecka. imorgon ska jag träffa diana och jag längtar! som ett litet barn ska jag skynda mig att somna så att det kan bli torsdag snart. för klockan går ju snabbare när man sover,
det vet ju alla.

like!

Malin Fan, jag kämpar med min! Skriver du rena dialoger eller har du mycket miljöbeskrivning, tankar osv?

Christian Blandar friskt!

Sandra Du vet Christian, det är en konst att kunna hålla sig kort också..

Johan ååhh.. jag kommer ingen vart! får kanske hälla upp ett glas inspiration..

Magnus Du har inte lust att skicka över två sidor, har bara dravel såhär långt ...

Anna aw värsta klass-ångest-chatten! gulligt! ♥

Malin klaaaaar

Nathalie tips: dra på nån kanal på teven och anteckna vad som sägs! puss

Christian Jag gjorde som Desmond sa, men nu har jag istället en hel sida med "oh yeah, harder!" Fel kanal?

Nathalie skicka gärna över texten, jag kan korrekturläsa...

Magnus Ekbladh eeehm ... jag kan också "korrekturläsa" om det behövs ...

Anna
Kul att se att ni är så hjälpsamma! själv ser jag fram emot när Christian ska läsa upp den...

Sandra Haha jävla obsklass alltså ♥


lånar en passande bild av anna...

döda aldrig en idé.

Hej denna... onsdag? Ja. Alltid lika virrigt med dagar. Tycker det känns som fredag varje dag ja. Fredag hela veckan, inte fel! Bra dag har det i alla fall varit, med presentation av VB (Victoria Bitter) och nytt påbörjat projekt! Jag och Magnus blev en grupp och bosatte oss på Kaffe & Drömmar där vi började samla inspiration. Vi ska välja vad som helst, tjänst eller produkt, och sedan göra en integrerad kampanj av det. Riktigt roligt. De flesta verkade komma på väldigt snabbt vad de skulle välja, medan vi satt och klurade ett bra tag. Bläddrade i tidningar och försökte blicka runt i omgivningen. Antecknade idéer och brainstormade för fullt. En av idéerna var att vi skulle göra reklam för regn i Afrika. Mediavalen skulle vara radioreklam, tevereklam och DR. Man ska aldrig utesluta sjuka idéer, det har vi lärt oss. Ta fram dem och stycka dem, vrid och vänd på dem. Om vi bestämt oss för att göra reklam för regn? Nja. Men vi har en annan grym idé på gång! To be continued...

bara nödvändiga konstigheter?


fyller dubbeltvå.

Dengan! Jag tänkte skriva min kärleksförklaring till dig här, men den fick bli personlig istället! Men ett grattis på dagen ska du i självklart ha här. Love you.


bra drag.

Lyssnar på King of Africa i klassrummet, släpper loss som om vi vore statister i musikvideon! Speciellt Anna. Om jag ska vara helt ärlig så undrar jag vad hon gör här på Forsbergs. Hon borde vara på Brodway, utan tvekan. Alla sitter och jobbar med sina grupparbeten men jag och Runan är klara sedan länge. Trots att vi jobbat med det i max en timme... smaka på den, ni som satt kvar i plugget till kl 22.00 igår! Hehe. Okej vi väntar med att vara kaxiga tills efter redovisningen. Nu ska jag skriva en tre sidor lång dialog. Synd att jag blev lämnat ensam precis, annars kunde jag bara ha fört över folkets samtal i text. Ja, vilken bra idé. Nu drar jag till en mer folktätt place. Tja.

Nu kickar vi igång världens bästa tisdag, okej?!


vill ni boka min tjugofyraårsdag? först till kvarn!

Skrev klart den knäppa texten i skolan och hänger nu med Sofi på ett av Odenplans alla cafén. Snart bär det av hem till farsan för att fira syrran. Igen. En av fördelarna med att ha skilda föräldrar. Tårta två dagar i rad! Pappa blev dock lite avis igår tror jag, för han ringde och frågade om han inte kunde få boka mig på min tjugotreårsdag. Det har fallit sig ganska naturligt att vi firat våra födelsedagar hos mamma de senaste åren, då Denise bor där och jag bodde bara hos mamma de senaste åren innan jag flyttade hemifrån. Men nu har pappa bokat onsdagen den 9 mars 2011 alltså. Inga problem för mig, jag gillar planering och framförhållning.

SD-pappa?

Efter research om vår spännande berättelse där Roger Pontare ingår, fann jag och Hampus detta:

Pontare är pappa till Viktor Pontare, Vincent Pontare och Jimmy Åkerlund samt är bosatt i Vingåker, Södermanland. Han är känd för sina originella klädedräkter.

Jimmy Åkerlund. Haha. Fast juste, han heter ju Åkelund. Men ändå, kunde ha varit jätteroligt.

ensam i copyrummet.

Hej klassen. Var är ni? Jag undrar var ni är!



repeat.


söndagsångest fast tvärtom.

Hade en grymt bra kväll igår! Slog ihop ett gäng tjejer som var helt främmande för varandra. En halvsyrra, en klassis och en jobbvän. Alla tre är sociala och roliga så det vart bra och lyckat! Dock tappade vi Trille på Berns men så kan det gå när blå bär är blå (eller hur vare denice?). Trots en sjukt slö och trött dag så är jag glad! En vecka med massa deadlines väntar och jag känner mig laddad inför för det mesta som står i kalendern :) Haha, jag har söndagsångest fast tvärtom.

Nu ska jag skriva en text som handlar om följande: Peter Jihde, Roger Pontare, Rio de Janeiro, Coca-Colas hemliga recept, en tång och en badboll. Eh.
Ska bli spännande att se
vad som går att göra av de.

fun-day sunday.

Lillsyrrans födelsedag idag, vilket såklart innebär kalas. Tårta och käk satt som en smäck denna bakfulla söndag! Jag har en grej för rim och dikter och brukar alltid skriva något sånt till födelsedagsbarn i min närhet. Satte mig ner idag och skulle filura ut nåt vackert till Denise, men min kreativa sida ville inte samarbeta så jag skrev två rader lite snett över kortet:
Denna text står lite snett, grattis syrran idag blir du tjuett. Fick räcka så! Kollar nu på "Vad blir det för mat". Det kanske blir nåt gott..? Nu: PLUGG!

NATHALIE MED RÖDA MULEN


pepp pepp pepp.

PLATS 198 AV 898 GALNA LÖPARE! jag är grymt impad av mig själv för att detta var mitt första lopp ever och även första gången som jag verkligen sprang en hel mil utan gåpaus. Efter 51 minuter var jag i mål på och trots att min fot är uppsvälld pga dåliga springskor så är jag aspeppad inför kvällen! Eller ja, jag lär nog bli efter en powernap :-)
Här kan man se alla som deltog i topploppet och deras tider.


på topp!

Nu bär det av mot Haga Södra! Loppet börjar vid 14.00 så om ni vill hänga en krans runt min hals så kan ni ju se till att befinna er vid målgång runt 17-tiden... Man får en goodiebag om man springer och jag kan väl erkänna att det är därför jag gör detta. Eller? Äh, nu kör vi. Inget tjafs om dålig kondis eller trasiga skor. NU KÖR VI!


experten uttalar sig.

Direktrapport från idolexperten Nathalie:
"Linnea är en ny favorit. Hon kan gå långt i den här tävlingen".
PS. Poolarna hälsar här bredvid.

mousserande jordgubbsdryck.

Sjukt dålig bild men okej. Måste ju bara visa hur myyyysigt jag har det ikväll i min ensamhet. Eller, ensam är jag ju inte. Jihde, Bagge, Laila och Andreas gör mig sällskap. Soft gäng, i like them.


Om bilden är ett montage? Ja okejrå.

nya spice girls.

The Gang har bosatt sig i tornet igen. Idag ska vi komma på en kampanj för tävlingen S:t Julian som Stockholms Stad anordnar. Och nu, en timme efter lektionen startat, tänkte vi sätta igång. Hittills har vi laddat upp med kaffe, rökpaus (jag är med som support) och ännu mer kaffe. Men nu kör vi! Fredag också, inte helt fel. Helt rätt till och med! Dagens rätt skulle jag vilja påstå till och med :D

Hej Ginger, Posh, Sporty, Baby och Scary där i hörnet :-)

RSS 2.0